•  
Du er her: Kloak - Håndværkerfradrag

Håndværkerfradrag 2021

 - Træk regningen fra i skat!


Håndværkerfradraget er blevet større i 2021, og endnu bedre er det, at kloakarbejde stadig et af de områder, hvor du har mulighed for at få fradrag. Lad os hos Kloakdoktoren hjælpe dig, så kontakt os endelig. Vi fortæller og rådgiver dig gerne om dine muligheder.

Hvad er håndværkerfradrag? 

Med et håndværkerfradrag har du mulighed for at hente noget af din investering hjem på service- og håndværkerydelser, eftersom du kan få et fradrag på håndværkernes arbejdsløn.
Fradraget er i 2021 stadig delt op i et servicefradrag til serviceydelser i hjemmet og et håndværker fradrag til håndværksydelser.

I 2021 hæves det grønne håndværker fradrag til 50.000 kr, og det vil sige, at du kan søge om 25.000 kr i servicefradrag og 25.000 i håndværkerfradrag på energirenoveringer og klimasikring af din bolig. (er vi sikkre på man kan bruge begge fradrag)

Dermed kan man i 2021 maksimalt få 25.000 i fradrag pr. person for håndværksydelser. Men da fradraget er pr. person, så er det faktisk muligt at få mere i fradrag. Se mere om fradraget her

Hvad kan trækkes fra i håndværkerfradrag? 

Det er stadig de grønne håndværksydelser, som er prioriteret i ordningen. Håndværksydelsen kan kun trækkes fra til udvalgte energiforbedringer eller klimasikring.

Håndværkerfradrag kloak er heldigvis stadig et af de områder, hvor du laver en indberetning af håndværkerfradrag. Du kan blandt andet bruge dit fradrag på flere kloakopgaver, eftersom de går under håndværkerfradrag godkendte ydelser, dog max 25.000 ialt

Du kan altså få nogle af pengene hjem igen, hvis du benytter dig af dit servicefradrag ved udførelsen af flere forskellige kloakopgaver. Husk, arbejdet skal stå på listen over håndværkerfradrag godkendte ydelser, før du kan hente nogle af pengene hjem igen. 

Hvordan indberetter man håndværkerfradrag? 

Du skal lave en indberetning af håndværkerfradrag kloak inde på SKATs hjemmeside. Det er vigtigt, at kender til betingelserne for godkendte ydelser, før du laver en indberetning af håndværkerfradrag. Du skal være fyldt 18 år, og du kan ikke få håndværker fradrag, hvis du i forvejen modtager tilskud eller andre offentlige støtteordninger på de pågældende service- og håndværksydelser. Derudover skal betalingen foregå elektronisk (f.eks. via netbank, med mobilepay eller kreditkort)

Hvornår skal håndværkerfradrag indberettes? 

I princippet kan du lave en indberetning af håndværkerfradrag når som helst, men du skal dog være opmærksom på to ting, hvis du vil benytte det i år 2021.
 

 1. Fristen for betaling er senest to måneder efter årsskiftet 

 2. Fristen for indberetning af håndværkerfradrag er senest 1. september året efter.

Vi vil hos Kloakdoktoren altid rådgive dig i processen, så tag kontakt til os, og vi hjælper dig.

Lad os få dine penge tilbage i sparegrisen
For hos os får du mere for prisen

Ring 2460 2300 og tal med Verner
Kloakdoktoren kommer og problemet fjerner 

 • Rotte-tv
  Kloakdoktoren på tv-inspektion
 • Projekt Skide-lig-glad
  - mød kloakklovnen
 • Kloakdoktoren
  Rotteskade i afløb
 • Har du spørgsmål?

  Udfyld formularen og vi gøre vores bedste for at besvare dit/dine spørgsmål.

Ret cookievalg her